Пазим козовете за газа до последно

Пазим козовете за газа до последно | StandartNews.com

София. Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще говори по темата газ едва след като се подпише споразумението за Южен поток утре в 11 часа. Той не изключва да има различни провокации към него, за да издаде позицията си. Което имаме като козове, ще го кажем утре, обяви той пред журналисти.

Тази вечер от Москва пристига първият човек на "Газпром" Алексей Милер. „Имаме предварителни преговори, но не сме се уточнили за нищо конкретно и ясно, което да разпишем в 11 ч. Утре сутринта ще говорим, след това ще има пресконференция. Ако някой ви е карал от тяхна страна да ни провокирате да си кажем това, което имаме като козове в преговорите, няма да стане", каза Бойко Борисов.

„Утре в 11 часа, след няма и 24 часа, толкова ли е сложно да изчакаме. Става въпрос за много пари, които досега българската икономика плаща, а ние искаме да намалим максимално цената и трябва да използваме всичките си лостове за това. Така че ни помогнете за един ден, не ни пречете”, каза още премиерът.

Искам договорът с „Газпром” да е шест години плюс четири, ако примерно не намерим газ, уточни той.

Марковска дава объркани отговори

Бойко Борисов за пореден път се изказа по случая Венета Марковска. Той открои като основна грешка в поведението на съдийката факта, че дала „няколко различни оправдания по случая и всички ние се объркахме”. Според премиера дори Марковска официално да поеме поста в Конституционния съд, винаги ще се говори за случващото се сега. Това той казал и на самата нея в разговора, при който я помолил да се оттегли от новоизбраната съдебна длъжност.

Марковска е съдия със стаж от 38 години и не мога да й давам съвет, тя може сама да защити името си. Не сме информирани за решението й, защото това е неин личен избор. Това е морален акт от нейна страна”, коментира Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай