Павлова: Тежкотоварният трафик да бъде извеждан в обходни маршрут

Павлова: Тежкотоварният трафик да бъде извеждан в обходни маршрут | StandartNews.com

В малките населени места, където има тежкотоварен трафик, той трябва да бъде извеждан в обходни маршрути. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка с пътен участък край село Девене, предаде „Фокус".

„Безспорен факт е актуализацията и промяната на подхода за ремонта и рехабилитацията на пътната мрежа. Трябва да се върнем назад и да си спомним, че като цяло планирането на пътищата се е правило през населените места. Разбира се, сега с увеличаването на технологиите и броя на превозни средства, се вижда, че връзката между малките населените и местата, където има тежкотоварен трафик, той трябва да бъде извеждан в обходни маршрути. Първо в населените места, а след това да бъде качен на автомагистралите и да облекчи малкия клас пътища", каза още тя. По думите й както и големите населени места, така и малките има нужда от тази подкрепа и финансиране. „Пътищата в област Враца са реабилитирани с над 28 млн.лв.

Според Павлова специално пътят на село Девене не е бил включен, защото неговото състояние е било задоволително. "Друг е въпросът за стария проект, който е за обход на селото. Този обход би могъл да бъде направен.Неговата стойност е около 3 и половина милиона лева. След актуализация тя може да бъде променена. Това, което можем да направим е да планираме средства за актуализацията на самия проект", каза Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай