Павлова: Строим нови 120 км магистрали през 2015 г.

Павлова: Строим нови 120 км магистрали през 2015 г.  | StandartNews.com

София. През 2015 година ще построим 120 км нови магистрали и 340 км пътища. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в първото й интервю пред бТВ за тази година.

„Мисията е възможна, правих изчисления, че може да стигнем до 140 км новопостроени магистрали – отделни ЛОТ-ве от магистрали. Изцяло завършена магистрала „Марица" и участъците, които са в строителство на магистрала „Струма", обясни тя.

Министерството ще отговаря не само за построяването на пътищата, но и за тяхното почистване през зимата, увери министърът. „При зимни условия има ситуации като тази, която се случи по Коледа в Монтана. При много силен снеговалеж и много силен вятър ТИР, който не спазва ограниченията за скорост и неподготвен за зимни условия се обърна, създаде едно огромно задръстване, огромна тапа, до която снегорините не достигаха, за да го извадят", коментира Павлова.

Министърът уточни, че смъртният случай при горепосочения инцидент не е станал поради премръзване или престой в колата на пострадалия. „Факт е, че извън онзи казус в Монтана ние нямаме ситуация – критична, в която да са оставени бедстващи хора или непочистени пътища", каза още тя.

От ефира Павлова благодари на целия екип на Агенция „Пътна инфраструктура" и на всички, които се занимават с поддържане. "Успяха във всички райони и много студени, и обледени да осигурят безопасното завръщане на хората", изтъкна тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай