Павлова омайва шейхове за Русе-Свиленград

Урежда наши фирми да строят стадиони в Катар

Павлова омайва шейхове за Русе-Свиленград | StandartNews.com

Доха. Преговори до дупка за скоростния път Русе-Свиленград води регионалният министър Лиляна Павлова с шейховете на Катар. Тя замина на работно посещение в Доха в неделя. 

През септември стана ясно, че Турция са отказва от участие в изграждането на пътя-стрела, затова преговорите с Катар са ключови за бъдещето на проекта.

Българските фирми ще получат пълен достъп до информация за всички проекти в Катар, както и до условията и изискванията за бизнес в страната. Това обеща на Павлова министърът на общините и планирането шейх Абдул Рахман ал-Тани. Доха ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г, което дава възможност на наши фирми да участват в строежа на спортни съоръжения.

На срещата в катарското Министерство на общините бяха представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и петгодишната националната стратегия за развитие. Представители на държавната благоустройствена компания „Ашгал” показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткосрочен план. Пред българската делегация беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Министър Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха. Градът ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г.

По-късно  Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с представители на държавната компания „Катари диар”, специализирана в областта на недвижимите имоти.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай