Павлова благодари на БГ фирми за пътя край Разлог

Павлова благодари на БГ фирми за пътя край Разлог | StandartNews.com

 Добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог, предаде „Фокус".

„Този проект е много изстрадан, много често биваме критикувани, че подкрепяме само българските фирми да строят, но добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим този участък и тази инвестиция от 40 млн. лв. от държавният бюджет и от Европейската инвестиционна банка, да бъдат и инвестирани, и да бъдат вложени за толкова важни пътища в региона", каза тя.

Министър Павлова припомни, че първият изпълнител на проекта е фалирал, а след това е фалирал и австрийски изпълнител. „Чак сега в последният момент успяхме благодарение на българските изпълнители, които се включиха да довършат обекта, ние да имаме един изцяло довършен с разрешение за ползване, законен и спазвайки всички европейски норми и стандарти път", заяви Лиляна Павлова

. „С този път и тези пътища, които направихме в региона, бих могла да кажа, че пътищата в Рила, Родопите и Пирин всички са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса, на туризма – не само ски туризма, балнеология, спа туризъм и прекрасните културно-исторически обекти, които има тук", обясни тя. Според нея след разговори с кметовете е станало ясно, че един малък участък е останал недовършен - връзката от Банско до с.Баня, и този участък ще бъде направен догодина. „С това ще затворим изцяло цикъла на инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителни рехабилитация", коментира Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай