Първо заседание на депутатите за 2015 г.

Първо заседание на депутатите за 2015 г.  | StandartNews.com

София. Депутатите ще проведат своето първо пленарно заседание за 2015 година. Днес те ще се занимават със Закона за енергетиката. Проект за решение за приемане на Стратегия за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. също ще бъде обсъден. Той бе внесен от Министерски съвет. 

Ще има и блиц-контрол. Новите промени в пенсионната, съдебната, здравна и образователна реформа, за други важни въпроси, които предстои да бъдат обсъдени в следващите няколко сесии на парламента.

„Нашите приоритети започват със съдебната реформа", каза Гроздан Караджов пред Нова тв. Той добави, че от следващата седмица постъпват първите два законопроекта, свързани с стъпките за осъществяването на съдебната реформа.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще докладва какви са рисковете за сигурността на страната ни. Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира днес преди заседанието на кабинета, научи "Стандарт".

Предстои и среща на премиера Бойко Борисов с британския външен министър Филип Хамънд. Дипломатът ще пристигне на официално посещение днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай