Борисов събира Съвета по сигурността заради Париж

Борисов събира Съвета по сигурността заради Париж | StandartNews.com

София. Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира днес преди заседанието на кабинета, научи "Стандарт". Една от обсъжданите теми със сигурност ще бъде ситуацията в Европа и у нас след терористичния акт в Париж. Бежанците, които се очаква отново да залеят страната ни през март, ще е другата тема, която участниците, ръководени от премиера Бойко Борисов, ще обсъдят. Все още не е ясно откъде ще се намерят пари за изграждане на техническото съоръжение на границата, както и за интеграция и настаняване на мигрантите.

Междувременно ще се създаде Национален съвет по миграционна политика. Това става ясно от пуснатия за обществено обсъждане доклад на сайта strategy.bg. Съставът ще се състои от двама съпредседатели, двама секретари и членове. Съпредседатели на съвета са заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика.

Според анализите на средата за сигурност е налице тенденция територията на страната ни да продължава да бъде подложена на засилен миграционен натиск предвид нестихващите конфликти в Близкия изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай