Първи дами спрели царя за президент

Първи дами спрели царя за президент | StandartNews.com

София. Скандали между Елена Костова и Антонина Стоянова били в основата на раздора между Иван Костов и Петър Стоянов. Заради амбициозните си жени, вместо да оставят царя да стане президент, двамата първи седесари не позволили промяна на конституцията и така го принудили да играе за премиер. Това стана ясно от думите на бизнесмена Красимир Стойчев пред Нова тв. "Има женска връзка в това царят да не стане президент през 2001 г.", каза той.

 

"Реалността е, че президентът не може да направи кой знае какво. Но когато неговата жена е амбициозна, винаги има сблъсък", добави още Стойчев. "През 1997 г. малко след като Костов взе властта, с него се срещнахме с най-големите инвестиционни банки в Лондон", разказа той. "Тогава развих тезата за държавните холдинги, които да се дадат под мениджмънт на големи чужди инвестиционни банки, да се оздравят и да се приватизират след това. За съжаление това не стана", обясни още Стойчев. Бизнесменът разказа как през 1992 г. е направил първата мобилна мрежа в страната. След 1996 г. обаче се наложило да продаде компанията. "Хора от правителството на Жан Виденов пращаха емисари при мен със схема да им дам част от бизнеса, за да съществува "Мобилтел", разкри Стойчев.

 

Те искали дял в компанията. "Имам предвид хора от т. нар. кръг "Орион". Поискаха ми 30% срещу благосклонност. Отказах им, да не съм луд да ставам партия с подобни хора", каза той.
Последният му проект е за по-добър интернет в квартал Факултета. Той щял да бъде по-бърз и от този в Белия дом.е по-бърз и от този в Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай