Първанов: Трябва свиване на администрацията

АБВ се регистрира за изборите в неделя

Първанов: Трябва свиване на администрацията | StandartNews.com

София. "Трябва свиване на администрацията", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов на учредяването на младежката организация на партията днес. "Всеки обещава нови работни места и помня, когато на „Позитано" обещаваха 250 хил. нови работни места", посочи той и попита: „Държавата ли ще ги отвори? С какво? Ако искаме наистина да отворим 250 хил. нови работни места, ние трябва да кажем откъде. Ние не искаме да излъчваме лъжливи послания".

Бившият президент призова младежите да стават ядрени физици и да искат от държавата повече места в университетите за тази специалност. „Ще строим атомна централа – може ли от 8 години и повече да сме взели решение за строеж на атомна централа на нови реактори и всяка година да залагаме в плановете на ВУЗ-овете по шест бройки ядрени физици. Това трябва да изисквате и да настоявате от държавата", каза той, цитиран от агенция "Фокус".

"По същия начин е и младежката безработица. Вие трябва да бъдете импулсът към една нова радиалност на АБВ. При нас всичко е ясно, точно и систематизирано. Ако искаме да бъдем енергиен център на балканите – това означава ядрена енергетика, газови потоци, развитие на топлоелектрическите централи", очерта приритетите на партията и младежите Георги Първанов.

„Разчитаме на жените за това да дадем един по-друг дух на кампанията ни във време, в което никой не иска да чува за политика. Трябва да стане ясно, че в АБВ са лидерите, които умеят да слушат", заяви Първанов пред женската организация на АБВ. По думите му, е общоизвестно, че хората са по-доверчиви, когато нещата са поднесени от жените. „Ще се радвам, когато се формира окончателният състав на листите в ПП АБВ, те да са доминирани от жени", каза още бившият президент. 

Федерацията на женските клубове на АБВ избра и председателя си – Иглика Иванова – юрист, бивш социалдемократ, съучредител на ПП АБВ. Иванова изрази увереност, че на базата на натрупания досега професионален и политически опит ще се справи с новото предизвикателство.

АБВ се регистрира за изборите в неделя

Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане) ще внесе в ЦИК документи за регистрация за участие в насрочените за 05.10.2014 г. избори за народни представители на 17 август (неделя) от 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на формацията. Документите ще внесат председателят на предизборния щаб на АБВ Румен Петков, представители на коалиционните партньори на партията и новоизбраните лидери на женската и младежката структура на АБВ.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай