Партия МИР подкрепя провеждането на Национален референдум за мир и суверенитет на България

Лидерът на партия МИР призова всички българи, партии, граждански и неправителствени организации да се включат в „Поход за мир и неутралитет“

Партия МИР подкрепя провеждането на Национален референдум за мир и суверенитет на България | StandartNews.com

Партия МИР подкрепя провеждането на Национален референдум за мир и суверенитет на България. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „Събития и личности“ с Давид Калпачки по БНР-Благоевград.

Той подчерта, че партия МИР подкрепя и ще се включи активно в инициирания от български общественици Национален референдум за мир и суверенитет на България. Сред тях са доц. Григор Сарийски, Нешка Робева, адв. Владимир Шейтанов, адв. Румяна Ченалова, Мартин Петрушев, Сърнела Воденичарова, Христо Лафчиев.

„Българите искат не евроатлантическо, а българско правителство, което да защитава българските, а не чуждите национални интереси. Без мир не може да се реши нито един от проблемите на българското общество, не може да се реши нито една криза. Именно затова точка първа в дневния ред на всяко едно българско Народно събрание и правителство трябва да бъде мир и суверенитет за България. Крайно време е дневния ред на политиците да започне да съвпада с дневния ред на българското общество. Време е политиците да се съобразят с волята и желанието на българите, които искат мир“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев в студиото на БНР-Благоевград.

Той заяви, че партия МИР ще предложи на Инициативния комитет да включи втори въпрос в Националния референдум и той да бъде свързан с намаляването на задължителните подписи за провеждане на референдуми от 400 хиляди на 50 хиляди подписа.

„Основен приоритет на партия МИР е прякото участие на гражданите в управлението, което може да стане само чрез провеждането на национални и местни референдуми. За целта е необходимо да се промени Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и да се свали значително прага на задължителните подписи за провеждане на референдуми“, зави още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР призова всички българи, партии, граждански и неправителствени организации да се включат в „Поход за мир и неутралитет“, който ще се проведе на 23-ти април в над 20 български града. Славчев призова всички българи да се обединят около каузата за мир и суверенитет на България и да подкрепят и подпишат в подписката за провеждане на Национален референдум по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай