Партия МИР подкрепи и ще участва в Поход за мир и неутралитет

За пети пореден път хиляди българи ще участват в Поход за мир и ще заявят искането си България да запази неутралитет

Партия МИР подкрепи и ще участва в Поход за мир и неутралитет | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепи и ще участва в общобългарски Поход за мир и неутралитет, който ще се проведе на 23-ти април в 31 града в страната и още няколко града в чужбина. За пети пореден път хиляди българи ще участват в Поход за мир и ще заявят искането си България да запази неутралитет.

“Няма нито един убедителен аргумент, че мир се постига чрез оръжие. Напротив, това е път към нови жертви, ново ожесточение и продължаване на войната. Мир се постига с разум, диалог и само и единствено с мирни и дипломатически средства, а не чрез предоставяне на оръжие. Мирът е национална кауза, той е висша ценност, която всички българи, политици и държавници трябва да отстояват”, това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че на 23-ти април в деня на Похода за мир и неутралитет в цялата страна и чужбина стартира събирането на подписи за провеждане на национален референдум „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“, иницииран от български общественици сред тях са доц. Григор Сарийски, Нешка Робева, адв. Владимир Шейтанов, адв. Румяна Ченалова, Мартин Петрушев, Сърнела Воденичарова, Христо Лафчиев и много други. Славчев подчерта, че това е национална и надпартийна кауза и за това е инициирана от общественици. Според него всички партии, които са за мир и суверенитет на България ще имат възможността да го докажат, като подкрепят и активно да се включат в събирането на подписите за провеждане на референдума.

 „Мнозинството българи искат не евроатлантическо, а българско правителство, което да защитава българските, а не чуждите национални интереси. Без мир не може да се реши нито един от проблемите на българското общество, не може да се реши нито една от кризите. Именно затова точка първа в дневния ред на всяко едно българско Народно събрание и правителство трябва да бъде мир и суверенитет за България. Крайно време е дневния ред на политиците да започне да съвпада с дневния ред на българското общество. Време е политиците да се съобразят с волята и желанието на българите, които искат мир и суверенитет за България“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР подкрепя и ще се включи активно в организацията и събирането на подписи за провеждане на национален референдум „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“.

 „Българският народ, а не политиците трябва да решат, дали България да запази неутралитет и чрез провеждането на референдума българите ще получат възможността да предпазят децата и синовете си от тази пагубна за всички ни война. Чрез провеждането на национален референдум „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“ българите сами ще могат да вземат съдбата си, тази на своите деца и на родината в собствените си ръце“, заяви още Симеон Славчев.

Той призова всички българи, граждански и неправителствени организации и партии да се включат в Похода за мир и неутралитет, който ще се проведе на 23-ти април, както и да се подпишат в подписката с искане за провеждане на национален референдум „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай