Парламентът с решетки. Пазят ли се депутатите или строят затвор

Лавина от гняв срещу метални врати в НС

Парламентът с решетки. Пазят ли се депутатите или строят затвор | StandartNews.com

С най-дебелите решетки осъмна парламентът днес. Снимките във Фейсбук предизвикаха лавина от коментари. Едни питаха от кого се пазят депутатите - от народната любов ли? Други жлъчно подмятаха, че е крайно време всички да са в затвора.

Железните врати са поставени от вътрешната страна и не могат да се видят от хората, които минават покрай сградата с надпис "Съединението прави силата". Решетките бяха разкрити от бившият председател на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ, която пусна гневен пост във Фейсбук.

"Никога не съм си представяла, че един ден ще стигнем дотук. Българското Народно събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като затвор!", написа Караянчева. В някакъв смисъл трябваше да го предвидим, защото преди 2 години предупреждавахме, че който сее бесилки, ковчези и замеря демократично избрани институции с развалена риба, един ден това ще жъне – окован парламент, загрозен и настръхнал като партерен балкон от 90-те години, написа тя.

"Възмутително! Позорно!" - избухна и председателят на 36-ото НС Александър Йорданов. "Изразявам възмущението си и остро протестирам срещу поставянето на метални вътрешни врати на официалния вход на Народното събрание. Това е неуважение към демокрацията и традицията. Нима от "народната любов" ще се пазят народните ни избраници? Нима сградата на парламента е кошара, затвор? Престъпници ли в нея ще се затварят?  Или е средновековна крепост?", гласи гневният пост на Йорданов във Фейсбук. Затова и призовавам колегата председател Минчев незабавно да разпореди премахването на тази метална простотия, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай