Парламентът освободи Делян Добрев като депутат

Депутати от управляващите все пак не подкрепиха оставката

Парламентът освободи Делян Добрев като депутат | StandartNews.com

Парламентът прие оставката на Делян Добрев. "За" оставката на Добрев гласуваха 96 народни представители, "против" - 7 и "въздържали се" - 3-ма, с което предложението бе прието.

Във вторник стана ясно, че Делян Добрев е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

Добрев бе избран за народен представител от 29-ти МИР Хасково на парламентарните избори през 2017 г. Досега той бе председател на Комисията по енергетика към Народното събрание.

Няма да гласувам за оставката на Делян Добрев, защото Конституцията ме задължава да гласувам по съвест, заяви преди гласуването народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите.

„Когато се гласува оставка на народен представител, ние нямаме друг избор, освен да я гласуваме. Така наречената обвързана компетентност. Длъжни сме да го направим. Въпреки това решение на Конституционния съд ще се ползвам от прякото действие на българската Конституция, която ме задължава да гласувам по съвест, поради което няма да гласувам за тази оставка на Делян Добрев“, каза Марков.

По думите му Делян Добрев е честно момче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай