Пари или постове? Отцепник от ИТН проговори

Ето какво заяви независимият депутат Иво Атанасов

Пари или постове? Отцепник от ИТН проговори | StandartNews.com

Ще подкрепят ли отцепниците от ИТН втори кабинет на „Продължаваме промяната” начело с Асен Василев? И какво ще получат в замяна? Това е най-често задаваният въпрос в държавата, откакто в петък президентът Румен Радев връчи на Василев мандатът за съставяне на правителство. Звънят на абсолютно всички депутати от ИТН, изригна възмутен Слави Трифонов във фейсбук. И пожела на доскорошните си партньори да се „задавят с власт”.

ВИЖ ОЩЕ: Отцепниците от ИТН със 7 условия към Асен Василев

Искаме да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството и НС, за да направим своите анализи и всеки от нас отделно да прецени дали ще подкрепи това правителство или не, коментира в интервю за БНТ един от отцепниците - независимият депутат Иво Атанасов.

Атанасов иска да знае как ще се работи по план и график във връзка със законодателната дейност на НС, какви задачи и цели има правителството и каква е времевата рамка."Ние сме много различни като хора. С напускането на ИТН всеки един се почувства свободен във взимането на решенията", каза Атанасов.

Той е категоричен, че ПП не са предлагали пари на независимите депутати и не са им обещавали постове.

"На нас Кирил Петков не ни е предлагал нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещана с него ни запозна с политиката и целта, която има ПП и търсеше съмишленици и ние в много от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в ИТН, беше борбата с престъпния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме искали нещо", каза Атанасов.

Заяви за себе си, че няма намерение да иска нещо. И шестимата независими депутати са нямали изисквания за постове.

"В личен план ме интересува да направя анализ за намеренията на тройната коалиция. Но ме интересува и персоналния състав на това правителство. Може да има съвпадения по програмите, но в персоналния състав, ако има лица, в които има съмнение, че няма да свършат определена работа, ще изкажем мнение. По-важни са политиките, но са важни и лицата", каза още Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай