Паргов разтресе БСП. Посочи кандидата за кмет

По думите му БСП трудно може да си позволи лукса да се яви сама на изборите

Паргов разтресе БСП. Посочи кандидата за кмет | StandartNews.com

Ваня Григорова изглежда доста силна кандидатура на БСП за кмет на София. Тя изгради собствен обик на борец с неправдата. Това заяви пред Нова тв председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи Калоян Паргов, бивш лидер на БСП-София. Григорова е икономически съветник на КТ "Подкрепа" и е основното име, което социалистите споменават за кандидат-кмет на София.

„30 години  управлението на София е далеч от БСП. 2019 г. бяхме много близо. Манипулациите с купения вот и липсата на стабилен вътрешен министър – тип Бойко Рашков, попречи на Мая Манолова да стане кмет на предните избори. Предстоящият местен вот ще е много интересен. Като, че ли през април, когато приключиха поредните предсрочни парламентарни избори, всички си направиха някаква сметка да транспонират резултатите от парламентарните директно към местните. Неведнъж съм казвал, че трябва да сравняваме еднакво измерими неща. Едно е през април, друго е през юни, юли, та чак до октомври, когато ще се проведат местните. ПП, въпреки, че направиха партия, не можаха да си организират структурите, които са носещата конструкция на една партия. Те са партия от електорален тип”, обясни Паргов.

По думите му изборите за София ще бъдат като „разказ с неочакван край“.

„Това,което се случва в национален план, също влияе пряко на нагласите. Правителството на ПП-ДБ в момента е в един некоалиционен формат, в една взаимна отровна прегръдка с ГЕРБ-СДС с пиперливата гарнитура на ДПС. Този път да не отписваме никой в тази надпреварата за местния вот”, коментира още общинският съветник.

Според него кандидата, който беше излъчен от ПП-ДБ, буди доста противоречия в така нареченото „дясно”. „Появата на втори кандидат в лицето на Вили Лилков допълнително намалява шансовете за категорична победа, която се очакваше на фона на парламентарни вот. Да не забравяме, че Бойко Борисов е опитен и хитър политик”, поясни той. Според него има всички шансове балотажът да не е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

По думите му БСП трудно може да си позволи лукса да се яви сама на изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай