Паргов: Приветстват БСП за напускането на парламента

Напускането на парламента от депутатите на БСП не е даване на задна скорост, а твърда стъпка за противопоставяне на ГЕРБ, заяви пред репортери лидерът на БСП-София Калоян Паргов...

Паргов: Приветстват БСП за напускането на парламента | StandartNews.com

Напускането на парламента от депутатите на БСП не е даване на задна скорост, а твърда стъпка за противопоставяне на ГЕРБ, заяви пред репортери лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Той участва в отбелязването на Деня на защитника на Отечеството.

„Виждам, че хората навън приветстват този акт, тази твърда стъпка в посока на противопоставяне на ГЕРБ и целия арсенал от номера, който те прилагат. Това ще ни даде възможност повече време да обърнем на хората, защото парламентаризмът не е само трибуната в Народното събрание, но и да чуеш какво мислят гражданите за това, което правиш. И рейтингите показват, че парламентът е с доста нисък рейтинг и подкрепа в обществото, което показва, че нещо е сбъркано“, коментира Паргов.

„Ние сме сред хората, сред избирателите – това е т.нар. народен парламент. Най-малкото защото виждаме, че ГЕРБ с всички сили и на всяка цена се опитва да спечели изборите. Това е нормално, но правилата са си правила и трябва да бъдат спазвани“, каза още Паргов. Той посочи, че липсата на желание за машинно гласуване показва, че явно политическите сили не искат прозрачни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай