Паргов: Имаме всички шансове да спечелим изборите

Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, каза лидерът на БСП-София

Паргов: Имаме всички шансове да спечелим изборите | StandartNews.com

„Имаме всички шансове да спечелим тези избори. В момента ни предстои една важна задача, а именно – промяната на България. Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през миналата година”. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Калоян Паргов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA News.

„През последните 4 години БСП доказа, че е опозицията и непрекъснато показва, че може да бъде алтернатива на сегашния модел. В момента трябва да направим всичко възможно това да се реализира в тези избори”, каза още той.

Относно решението на Националния съвет на БСП да изключи Георги Гергов от партията, Паргов коментира: „Преди 7 години Сергей Станишев и Димитър Дъбов предложиха за изключване Георги Първанов, Румен Петков и други, които бяха оформили АБВ. Тогава не малка част от софийската организация, включително и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е принципна политиката, която една част от градската организация следваме”. И допълни: „Не участвах в гласуването за изключването на Иван Иванов от Варна, същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е подходът. В момента имаме други задачи”.

„Всяка една дата за изборите за нас е приемлива, стига епидемиологичната обстановка да позволява нормалното протичане на изборния процес. Това е основното предизвикателство тази година", каза още Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай