Пареща новина! Томислав Дончев прочете политически некролог

Каза какво следва оттук нататък

Пареща новина! Томислав Дончев прочете политически некролог | StandartNews.com

Боя се, че и в този парламент кабинет няма да стане. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в "Панорама" по БНТ. Политическото напрежение в парламента и извън него противопоставя отделни групи от обществото, изкопани са огромни окопи между политическите сили, каза Дончев.

Той определи проектокабинета "Габровски" като възможно действащ към момента, ако е бил преодолян политическия егоизъм. Този кабинет можеше да свърши работа, каза Дончев.

По думите му, ако няма логика ПП да подкрепи ГЕРБ, то няма логика и ГЕРБ да подкрепи мандата на ПП. В самата композиция на кабинета им като анонси няма логика. Николай Денков - министър-председател, Кирил Петков - министър на икономиката, Асен Василев - министър на икономиката, никаква логика няма, каза Томислав Дончев.

Допълни, че още от началото на този парламент са опитвали да намерят начин политическите сили да се обединят около евроатлантическите ценности, но има огромно недоверие.

"62,5% отиваме на избори", заяви Дончев.

Определи отношенията на ГЕРБ с президента като "институционални".

Висока е цената на пропуснатите възможности, което няма да доведе до нищо добре. Скъсването на доверието в системата ще има пагубни последствия, това ми е голямото притеснение, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай