Папазов: Ще вземем реципрочни мерки по случая с Турция

Папазов: Ще вземем реципрочни мерки по случая с Турция | StandartNews.com

София. "Ще вземем реципрочни мерки в случай на неспазване на спогодбата с Турция за транспортния бранш. Последствията ще бъдат тежки, именно заради това работим да няма такива". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия.

Предприети са всички необходими мерки в посока изясняване на случая, коментира Папазов и уточни, че е изпратено официално писмо до турския министър на транспорта. В него нашият министър моли за среща преди началото на месец септември, на която да бъде дискутиран въпроса.

Вчера министър Папазов е запознал транспортния бранш със случая. Днес пък предстои среща със специалисти от турското посолството в България.

„Абсолютно винаги съм готов да подкрепя българския бизнес, защото зная колко е важен за тях този въпрос", обясни Папазов.

На въпрос дали вчерашният тежък инцидент на магистрала „Хемус" при пътен възел „Яна" е можело да бъде предотвратен, ако движението там бе пуснато по-рано, Папазов отговори, че отсечката е пусната възможно най-бързо и е трябвало да бъдат спазени законовите разпоредби за това.

„Аз не съм човек, който обича да прави от такива тежки събития и съдбите на хората някакви политически дивиденти. Мисля, че точно това беше направено вчера", каза още министърът по повод тежката катастрофа вчера. Той обясни, че отговорност за случилото се носи румънският шофьор, който е единственият виновник за произшествието на пътя.

Бивши шефове са сред основните кандидати за изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация" на мястото на подалия оставка Валентин Божков, потвърди Данаил Папазов.

Според запознати най-голяма вероятност да оглави администрацията има Димитър Ганев, бивш неин директор по времето на кабинета "Костов" и зам.-директор в кабинета на Борисов. Вторият вероятен кандидат е Чавдар Васев, бивш шеф във КАТ и бивш главен секретар на Агенция "Митници". Третият кандидат е Красимир Калайджиев, бивш шеф на дирекция "Автомобилен транспорт" в транспортното министерство, бивш зам.-шеф на ИААА по време на

Тройната коалиция и бивш представител на държавата в борда на СОМАТ. Васев и Калайджиев са предложени от превозвачите, членуващи в Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). Сред кандидатите има още 3-4 имена, които от дълги години са в бранша, заяви министър Данаил Папазов, без да ги споменава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай