Папазов: БДЖ е в много тежко състояние

Папазов: БДЖ е в много тежко състояние | StandartNews.com

София. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заяви в ефира на БНТ, че БДЖ е в много тежко състояние. "Това са фактите", каза още той.

"Най-важната мярка е да се изчисти междуведомствената задлъжнялост между железопътната инфраструктура и БДЖ. Това ще стане с размяна на дълг срещу собственост. 108 млн. са несъбираеми вземания, това трябва да е ясно и трябва да има отстъпки от двете страни", каза министър Папазов.

"Има рехабилитация, има и нови участъци и това се прави с европейски пари. Второ важно направление – това ще са интермодалните терминали. Те са изключително важни, защото там, става прехвърлянето на един вид транспорт от друг. Такива пунктове трябва да има, например, във Видин", отговори Папазов на въпрос дали на жп линиите ще се извърши рехабилитация.

"Един от приоритетите ни за следващия програмен период е довършването на автомагистрала „Струма". Пътищата си остават важни както досега, но на жп транспорта се дава малко по-голяма тежест", допълни Данаил Папазов.

"Проверката, която беше направена установи, че документите на таксито и на водача са редовни. Има разпредена проверка в детайли и до няколко дни ще има повече информация", министърът коментира и ужасяващия инцидент от вчера вечерта в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай