Пъдев: Най-важното е да се подкрепи прокуратурата

Пъдев: Най-важното е да се подкрепи прокуратурата | StandartNews.com

София. "Няма информация, дали от прокуратурата са поискали официално от Народното събрание да снеме имунитета на Цветан Цветанов" заяви в студиото на ТВ7 народният представител от Коалиция за България и член на вътрешната комисия Атанас Пъдев.

По думите му след днешния ден ще станат ясни обстоятелствата по конкретния казус. Той обясни, че лицата към които има повдигнати обвинения, внесени досъдебни материали за тях и образувани производства са предимно хора от ГЕРБ и нейното ръководство.

"Най-важното в случая е да се подкрепи прокуратурата в този изключително тежък момент, в който има една организирана кампания, която цели дискредитацията й". Според социологическите рейтинги, които излизат, най-голямото доверие на хората е насочено към прокуратурата. Той обясни този факт с надеждата на хората истината „да възтържествува".

На въпрос за отказа на бившият вътрешен министър да бъдат приложени специални разузнавателни средства срещу антимафиот номер едно на Велико Търново и доколко това е нарушение, след като неговият подпис е формален – Пъдев отговори: "Това нещо беше категорично казано вчера на пресконференцията, която дадоха от Главна прокуратура. Разрешението се дава от съответния съдия, в случая от окръжния съдия на Велико Търново и трябва да бъде подписано от министъра. Той няма причина да не го подпише, още повече че това неподписване с „Не!!!", както беше заявено, показва тенденция или покровителство на определени лица, на определени нива и слагане на един чадър. Аз лично се съмнявам, че това е единичен случай и единичен в България. Така че не би следвало да се коментира този въпрос, още повече, че там ясно са разписани правилата. Министърът трябва да разпише използването на СРС, но не и да осуетява разследването. В случая говорим за осуетяване на проверки, които са на база конкретни доказателства", заключи Атанас Пъдев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай