Отцепници от ГЕРБ започват нов политически проект

Отцепници от ГЕРБ започват нов политически проект | StandartNews.com

София. Отцепници от ГЕРБ започват нов политически проект. Това обявиха членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията с декларация до медиите. В нея пишат, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ. Групата, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

Ето мотивите на хората за напускане на партията и преориентирането им към нови политически проекти:

„През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта. Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник–председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03. 12. 2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ние, членове на изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната заявяваме:

1. Започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ;

2. Пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето."

„Критиките сме ги коментирали дълго време помежду си и винаги съм считал, че са вътрешнопартийни проблеми, но те вече са надпартиен проблем – освен за партията, и за държавата. Считаме, че те са основният проблем". Това заяви Емил Димитров, бивш народен представител от ГЕРБ. Той уточни, че срокът, в който Бойко Борисов трябваше да освободи Цветан Цветанов и Искра Фидосова от техните постове, вече е изтекъл. "Аз съм си подал заявление за напускане на ГЕРБ още преди номинациите за депутати за новия парламент. Подал съм го по същите мотиви, които сега са в декларацията", обясни Емил Димитров.

„Цветанов ръководи партийните структури, което сме казали, че няма как да стане, защото той е причина за всичко, което се случи в партията. Самият факт, че човек с две обвинения ръководи партията, не е добра реклама. Ние нямаме намерение да членуваме в такава партия. От утре в цялата страна ще започне поетапно напускането на членска маса от партията. Надявам се, че този процес ще продължи дотогава, докато не се разбере, че действително голяма част от членската маса, а и от симпатизантите на ГЕРБ, мислят по начина, който сме изразили в отвореното писмо и декларацията". Това допълни бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров. И обясни, че ще участва в създаването на нов десен проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай