Отровна атака. Румен Петков с безмилостен удар по кабинета

За причините за скъпия газ

Отровна атака. Румен Петков с безмилостен удар по кабинета | StandartNews.com

В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за спиране на Газпром , видимо е, че грабежът сплотява. 

От доклада е видимо, че спиране на работата с Газпром експорт е довело автоматично до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската държава сме ударили нашата държава с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е явно намерение да се граби гражданина и икономиката и намерението да се обслужват чужди интереси.

Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От фирмата от 40 търговци на газ в страната, канят само 10 на преговорите.Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция на партията във Варна, цитиран от actualno.com.

При доставката на американски втечнен газ две неща трябва да бъдат документирани от прокуратурата по един надлежен начин. Първо, по каква процедура са избрани тези доставчици? Процедура няма. Това е очевиден корупционен акт. Защото законът за обществените поръчки, законът за енергетиката, задължават Булгаргаз да предприемат определени мерки при гарантиране на доставките на газ в България.

Начинът по който газа е влязъл в България е незаконен. Посочено е, че газа е влязъл в България на точката Странджа 1, такава точка на картата няма от години. Този газопровод не работи. Това е случай, за който турската страна беше дала съгласие еднократно, за което ЕК си затваря очите. За нас като страна-членка престъплението става част от ежедневието. Трябва да сме наясно за каква правова държава в ЕС говорим или за липсата на право и то да бъде погазвано в името на нечии интереси.

1/3 ще плащаме азерски газ на цена договорена преди десет години, другите две трети на пазарна цена. Опитите на Василев и Петков да ни лъжат, че получаваме цялото количество на цялата цена са грозни. Натискът на ръководството на АЕЦ Козлодуй е престъпление към сигурността на централата, престъпление към гражданите на България и Румъния.

Чест прави на ръководството на атомната централа, че не се поддаде на този фарс и това трябва да бъде отчетено от обществото. Гражданите трябва да видят на какво са способни тези хора, които идват от никъде, за да погазят обществения интерес и интереса на икономиката без да е ясно в името на какво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай