Отново липса на кворум, отново отложено заседание

Отново липса на кворум, отново отложено заседание  | StandartNews.com

София. Липса на кворум за трети ден поред отложи заседанието на парламента. На два пъти председателят на Народното събрание Михаил Миков отчете липса на кворум. 

В зала, където бяха депутатите от БСП и ДПС, при първия опит се регистрираха 109 от 240 народни представители, а половин час по-късно регистрираните станаха 111.

Групата на „Атака" все още не се е върнала от посещение в Брюксел и не присъства в зала. Депутатите от ГЕРБ са в сградата на Народното събрание, но не влязоха в пленарна зала.

„Очевидно е, че политиката на бойкот на работата на парламента от колегите от ГЕРБ ще продължи. Денят явно ще продължи с пресконференции и други медийни изяви в кулоарите на парламента", заяви председателят на парламента Михаил Миков. 

Днес трябваше да бъде обсъдена исканата оставка на Михаил Миков заради вчерашното заседание, когато депутатите на ГЕРБ бяха преброени от квестори, без да бъде включена системата за регистрация. В 11 часа трябваше да бъде гласуван вотът на недоверие. Вчера по вота дебати проведоха само БСП и ДПС, ГЕРБ ги бойкотира и ги обяви за незаконни и внесе повторно искане за вот на недоверие по същата тема.

"Основната цел на ГЕРБ е да разбият парламента, парламентаризма, да създадат хаос в страната, защото не са на власт", коментира след проваленото заседание Миков, като добави: "Ако разсъждаваме с чувство за хумор, очевидно ГЕРБ ме подкрепят. Не е много искрено тяхното искане за моето освобождаване. Поне това показаха с действията си."

"Изглежда ГЕРБ се опитват като цяло да блокират дейността на парламента", заяви пък депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов, цитиран от БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай