Отложиха обсъждането на промените в ИК в комисия

Председателят на комисията Данаил Кирилов обясни оттеглянето на точката с думите, че "било добре институционално да се изчака становището на президентската администрация"...

Отложиха обсъждането на промените в ИК в комисия | StandartNews.com

Парламентарната правна комисия отложи обсъждането на внесените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс, които връщат стария модел на преференциално гласуване. На заседанието не присъстват депутатите от БСП, предаде БНР.

Председателят на комисията Данаил Кирилов обясни оттеглянето на точката с думите, че "било добре институционално да се изчака становището на президентската администрация".

В края на миналата работна седмица ГЕРБ подкрепи ДПС за вдигане на прага на преференцията. Последваха силно критични коментари, че се посяга на вече дадени права, критики от президента с намек за вето, а БСП обяви, че бойкотира работата на парламента. Затова в началото на тази седмица премиерът Бойко Борисов нареди старото положение да бъде върнато.

Данаил Кирилов и депутатите от ГЕРБ веднага внесоха предложение за промяна на все още невлезлите в сила промени в Изборния кодекс, но днес стана ясно, че ще се чака президентското решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай