Отец Силвестър: Православните християни трябва задължително да гласуват

Отец Силвестър: Православните християни трябва задължително да гласуват | StandartNews.com

Православните християни трябва задължително да гласуват на предстоящите местни избори. Това обяви в Сливен отец Силвестър Янакиев, предстоятел на храма "Света София".

Сред православните християни се шири схващане, че те не харесват никого, съответно няма да гласуват. А моят призив е: ако човек не гласува, после не може да иска сметка на тези, които управляват. От друга страна ние като православни християни можем да противостоим на едно беззаконие и закононарушение, което се извършва във всички избори. Това е купуването и продаването на гласове. Моят призив към православните християни е да гласуват, защото така ще се обезцени платеният вот. Това е крачка напред, всеки един от нас може да покаже своята подкрепа и позиция към българското общество, каза отец Силвестър. Според него в днешно време много хора спекулират и заместват смирението с овчедушие. Православният християнин може да бъде смирен, но не и овчедушен. По време на избори човек показва най-съкровената си същност, прави всичко възможно да остане на власт, каза отец Силвестър.

Той се обяви за електронното гласуване на референдума. Аз самият ще гласувам със "за" на въпроса от референдума. Смятам, че многото българи зад граница, които не са отишли там от добро, имат право да дадат своя глас за бъдещето на родината си, заяви отец Силвестър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай