От ГЕРБ отрекоха да са имали задължения по делото "Белене"

От ГЕРБ отрекоха да са имали задължения по делото "Белене" | StandartNews.com

София. До края на месец февруари 2013 г., всички финансови отношения на българската страна към адвокатската кантора по делото "Белене" са били абсолютно изрядни и напълно уредени, съобщиха в писмо до медиите от пресцентъра на ГЕРБ в отговор на изявлението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Бойко Борисов и Делян Добрев получиха покани за среща с адвокатите от White and case в края на месец юли. Веднага след това и двамата се срещнаха с представители на адвокатската кантора. Срещата се проведе няколко дни след 20 юли 2013 г. в Централата на ПП ГЕРБ. На нея присъстваха и представители на НЕК. Така че представителите и експертите на ПП ГЕРБ са дали исканите от тях разяснения и информации веднага след поискването им от страна на адвокатската кантора", поясняват от партията.

"До този срок всички хонорари към екипа на кантората са били изплащани напълно и в срок, а българската страна е оказвала на екипа от адвокати приоритетна подкрепа във всяко едно отношение. След февруари месец България имаше служебно правителство и препоръчваме на министър Драгомир Стойнев да търси информация или обяснения от служебния кабинет за отношенията между българската страна и адвокатската кантора", уточнява партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай