От БСП готови да работят и в понеделник

От БСП готови да работят и в понеделник | StandartNews.com

Варна. „Ако продължава да се губи парламентарно време, чрез вас мога да кажа на колегите от ГЕРБ, че сме готови българският парламент да работи и в понеделник". Това заяви във Варна народният представител от „Коалиция за България" и организационен секретар на БСП Красимир Янков.

Преди дни заради провалените няколко заседания на Народното събрание депутатите решиха да заседават извънредно идния вторник.

По повод втория вот на недоверие към правителството Янков заяви, че той е бил "вот на лицемерие". „Нелепо и смешно е да искаш вот на недоверие за провал в регионалната политика от едно правителство, което е структурирано от 4 месеца. Фактите, изнесени от регионалния министър по отношение на инфраструктурата, показаха, че от 61 пътя в гаранция от предното правителство 81% са с дефекти. Течащите тунели на шумно рекламираната, гръмко хвалената автомагистрала „Люлин" в момента се ремонтират за 250 хил. лева. Над 35% от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние", добави Янков.

По думите му с безсмислените си вотове опозицията има желание да опорочи дейността на Народното събрание и да даде знак към институциите, управлявани все още от хора на ГЕРБ, да не работят, пише "Дарик".

По темата за сирийските бежанци Янков каза, че „се спекулира и играе на тънка струна". „Смятам, че под тази трънка заек няма да изскочи, защото ние имаме традиционно добро отношение към хората от арабските страни. Това са хора, които бързо се интегрират сред нас. До началото на кризата в страната ни, по данни на МВР, е имало 6 000 работещи сирийски граждани, които са в приятелска и дружелюбна среда в българското общество. Това са хора, които бързо учат език, и интеграцията им няма да създаде напрежение. Това са хора, бягащи от война, и да се заиграва със страха на българските граждани, мисля, че не е удачно", отсече Янков.

Прогнозата на социалиста е, че застудяването през есенно-зимния сезон ще се използва като опит за манипулиране на общественото мнение. „Всички очакваме, че студените месеци, особено след Нова година, ще се използват за натиск върху правителството", коментира депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай