От АБВ разтревожени за ситуацията в Македония

От АБВ разтревожени за ситуацията в Македония | StandartNews.com

В своя декларация АБВ изрази тревогата си от развитието на политическата ситуация в съседна Македония. От партията призовават правителството в Скопие да предприеме ефективни мерки за борба с тероризма и за пресичане на всякакви опити за разпалване на етнически конфликт.

АБВ е силно разтревожена от развитието на политическата ситуация в съседна република Македония, довело до насилие и човешки жертви, ескалация на напрежението и сблъсъци между различните групи на обществото, прояви на етническо противопоставяне и тероризъм, заяви Михо Михов.

Според него политическата криза в нашата съседка показва, че привързаността към върховенството на закона, уважаването свободата на словото, етническата и верската търпимост, честните избори са единственият път за демократично развитие. Според Михов случилото се в Куманово показало, че омразата и разделението на обществото лесно може да прерасне в човешка трагедия.

Освен това Михов настоява кабинетът на Македония да предприеме и ефективни мерки за борба с тероризма. От АБВ настояват да се спре незабавно с незаконното подслушване. МС според него трябвало да анализира добре ситуацията в Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай