Понеделник,

От Демир баба теке! Карадайъ очерта новото правителство

От: СТАНДАРТ -
4243
От Демир баба теке! Карадайъ очерта новото правителство
A
A
A

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра най-знаковото за ДПС място - Демир баба теке, за да очертае профила на правителството, от които има нужда България. 

В тези тежки времена България има нужда от ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо  и стабилно правителство с ясна цел – продоволствена и енергийна сигурност. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на митинга-събор в местността Демир баба теке. С него ДПС отбеляза 33 години от Майските събития.

Тази година възпоменателните чествания са под мотото „Мир в Родината, мир в света”.

 

Преди 33 години излязохме на мирни протести в Делиормана. В Североизточна България те бяха  организирани от затворите. Тези демонстрации ускориха падането на комунистическия  режим, за да можем да възстановим имената си, правото на изповядване на религия, правото на култура и традиции. Така доведохме свободата и демокрацията в нашата Родина България, припомни Карадайъ пред многохилядното множество.

След 33 години не допускахме, че след Втората световна война може да има отново война в Европа, че след падането на комунистическия режим  държавните структури отново ще действат като репресивния комунистически апарат срещу своите граждани. Но станахме свидетели и на това, продължи лидерът на ДПС, припомняйки полицейския тормоз по време на предизборните кампании миналата година.

И заяви: „В тези трудни и тежки времена, в които живеем, в тази кризисна ситуация, в които се намира светът след Ковид,  вместо да има мерки за преодоляване на кризите, ние си позволихме лукса да направим през 2021 година огромна крачка назад – отстъпление от демокрацията в нашата Родина.”.

Днес има и допълнителна тревожност. В комшията гори. На този фон имаме власт, която вместо да решава проблемите на хората и да се бори с кризите, създава проблеми и нови кризи, каза Карадайъ. И подчерта: „Затова ние сме на пост, както сме били 33 години – да пазим целостта на нашата Родина, да пазим мира, да бъдем гаранти за сигурността на гражданите, на стабилността в нашата страна.”.

Това изисква смели крачки. Ако една власт е вредна за държавата, тя не може да говори за политическа стабилност. Тя трябва да отстъпи, за да се създаде евроатлантическо ценностно мнозинство  в нашата страна и да има ясно и категорично управление, посочи още Мустафа Карадайъ.

Времето го изисква от нас. В тези тревожни и кризисни времена, трябва да има стабилност и посока, трябва да има ясна цел за развитие, защото днес, ако виждаме няколко кризи, за които говорят и Европа и светът, то ние за тези проблеми говорим от 2016 г. Днес Европа говори за продоволствена сигурност, за енергийна сигурност и дава решения чрез зелената икономика и енергийната независимост. А ние още 2016 г заявихме като приоритети за страната от името на ДПС именно това - чиста и зелена икономика, чист въздух, чисти храни, чиста вода и чиста енергия, каза Карадайъ.

Ако тогава бяхме тръгнали по този път днес щяхме да имаме по-висока продоволствена сигурност  и по-висока енергийна сигурност. Но виждаме една власт, която е много далече от решаването на тези проблеми, подчерта председателят на ДПС.

През далечната 89-та година под лидерството на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган ние се обединихме и това обединение се нарича  ДПС. Ние се обединихме по пътя на достойнството, на свободата, по пътя на демокрацията по пътя на развитието  на нашата страна, изтъкна Мустафа Карадайъ.

И заяви: „Днес е дошло време пак да се обединим  в името на демокрацията, свободата, достойнството, стабилността, сигурността, в името на мира!”.

Лидерът на ДПС предаде на множеството специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Поздравителен адрес от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган бе прочетен от генералния консул на Турция в Бургас Сенем Гюзел. В приветствието си държавният глава изтъква ролята на ДПС за установяването на демокрацията в България и за евроатлантическата ориентация на страната ни.

Депутатът в турския Меджлис Илхами Айтун предаде специалните поздрави на председателя на Републиканската народна партия (СНР) Кемал Кълъчдароглу.

В митинга-събор участваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев и Станислав Анастасов, евродепутатът Атидже Вели, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Ихсан Хаккъ, Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай, д-р Хасан Адемов, доц. Джевдет Чакъров, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Гюнер Ахмед, Мюмюн Мюмюн, Александър Несторов, Ализан Яхова, Севим Али, Ешереф Ешереф, Фатме Рамадан, Марио Рангелов и Хайри Садъков, Гюнер Четин - представител на ДПС за район Тракия, Турция и зам.-кмет на община Чорлу, Фахри Ватансевер - представител на ДПС за район Истанбул, членовете на ЦОБ на ДПС Камен Костадинов и Филиз Хюсменова, председателят на висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, общински кметове и областни председатели на ДПС от цялата страна. Домакин на събитието бе кметът на община Исперих Белгин Шукри.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички