Освободени са 23-ма директори в екологията

Освободени са 23-ма директори в екологията | StandartNews.com

София. Отстранени са директорите на всички 16 Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) в страната, началниците на 4-те басейнови дирекции и шефовете на 3-те национални парка, съобщава сайтът kardjali.bgvesti.net. Мотивите за всички уволнения са "по преценка на назначаващия орган - Министерството на околната среда и водите".

Шефът на РИОСВ Хасково инж. Димитър Илиев, който е сред отстранените днес, коментира пред онлайн изданието, че не смята да обжалва заповедта, но ще се яви на бъдещия конкурс, чиято дата предстои да бъде определена. Илиев бе един от най-дълго управлявалите директори на изнесени държавни структури, припомня сайтът. Той оглавява РИОСВ-Хасково от 1992 г.

За негов наследник се спряга бившият директор на печално известния ОЦК Кърджали Славея Стоянова. РИОСВ-Хасково е налагала многобройни глоби на комбината по време на нейното управление, поради което ОЦК е бил в конфликт с екоинспекцията. Информацията не е потвърдена, тъй като се очаква конкурс за длъжността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай