Петък,

Още разкрития! Земеделски стопани брутално изнудвани

От: СТАНДАРТ -
345
Още разкрития! Земеделски стопани брутално изнудвани
A
A
A
  • Българи с румънски номера са искали пари от стопани

Проекти в Държавен фонд „Земеделие” са били забавяни с 20-30 месеца. Това разкри на брифинг в петък изпълнителният директор на Фонда Борис Михайлов и съобщи, че вече е започнало изплащането на средства по тях.

"Те са над 2000 и са за над половин милиард лева. Проектите ще бъдат финализирани в рамките на тази календарна година", обясни директорът на ДФ "Земеделие".

От достоверни източници до Фонда е достигала информация, че българи с румънски телефонни номера, които „играели ролята на телефонни измамници”, са искали пари от стопани, за да получат определен процент.

„Във всички положения става въпрос за измама. Тези корупционни практики ще ги спрем по всякакъв начин”, допълни Михайлов.

"Държавен Фонд "Земеделие" раздава годишно между 2 и 3 млрд. лв., което е огромен ресурс и огромна отговорност за всички по веригата. Тази отговорност е свързана с всички участници по веригата. Опитите за измама и корупция компрометират целия цикъл и уронват престижа на ключова държавна институция. Това е нещо, което няма да допусна и ще бъда безкомпромисен", категоричен бе Михайлов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички