Орешарски: Сумите за АЕЦ "Белене" са ориентировъчни

Орешарски: Сумите за АЕЦ "Белене" са ориентировъчни | StandartNews.com

София. Сумите, които съм споменал за проекта АЕЦ "Белене" имат ориентировъчен характер. Това каза премиерът Пламен Орешарски в рамките на парламентарния контрол в отговор на въпрос от Делян Добрев от ГЕРБ относно изказване на министър-председателя за проекта АЕЦ „Белене".

„Размерът и изходът от това дело не е обект на коментар където и да било. Работейки с адвокатите съм убеден, че те ще направят всичко възможно да минимизират щетите. Има открит висящ въпрос. Ще продължа да се притеснявам докато не видя крайния, силно се надявам, благоприятен резултат за моята страна", каза премиерът.

В отговор на въпрос от депутата от ГЕРБ Лиляна Павлова относно предложената структура на Министерски съвет и политиката, която ще провежда новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране, и функциите, които ще изпълняват Министерството на регионалното развитие и Министерството на инвестиционното проектиране, той обясни, че с новото министерство по инвестиционното проектиране няма да се увеличи административната тежест върху бизнеса.

Промениха се 80 закона при създаването на министерството, предстои да се променят редица нормативни актове, заяви Лиляна Павлова. „Това министерство е кухо, то няма конкретна тематика, с която да се заеме", посочи тя.

„Известно е, че всяка структурна мярка, в това число и форматирането министерство, е формирано от стремежа за подобряване на работата. Вие изразихте съмнения още в началото че мярката няма да е успешна. Предлагам след известно време да коментираме резултатите", посочи министър-председателят. По думите му, една по-добра координация не е излишна. „Мисля, че политиката, която и сега демонстрираме, е обратна на предположението, че с новото министерство ще се утежни административната тежест върху бизнеса", отбеляза Орешарски.

„Има известно основание да се съмнявате – всяко ново ведомство крие рискове да не заработи добре. Не го отхвърлям този риск, но правим всичко възможно да изпълним максимално добре първоначално поставените цели", отбеляза Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай