Орешарски с морско кръщение на кораб

Орешарски с морско кръщение на кораб | StandartNews.com

Варна. Премиерът Пламен Орешарски се качи на кораб във Варна. Оказа се, че това е единственият държавен пасажерски плавателен съд, возил навремето Тодор Живков и всички министри от кабинета му.

Във военноморското училище Орешарски управлява кораб с тренажор, като симулираха почти бедствие в морето, силен дъжд и вятър, но той се справи добре. Началникът на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" проф. д-р Боян Медникаров връчи на премиера свидетелство за морско кръщение от името на бог Нептун за успешно справяне с навигацията на тренажора. В морската Алма матер с премиера бяха военният министър Ангел Найденов, който е възпитаник на школото, транспортният министър Данаил Папазов и министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.

Премиерът и министрите преди днешното изнесено правителствено заседание във Варна се събраха в в резиденция "Евксиноград", където вечеряха и преспаха. За тях имаше кетъринг, приготвен от най-тузарското заведение по морето "Капитан Кук". Майсторите готвачи им приготвиха курбан, агнешко печено, дроб сарма, но без яйца, според указанията, за да не стане беля, морски дарове, калмари, скариди и, разбира се, калкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай