Орешарски отговори на писмото на Борисов

Орешарски отговори на писмото на Борисов  | StandartNews.com

София. „Утвърдената от мен практика, която ще следвам и занапред, е на регионалните ми срещи с представителите на местната власт да бъдат поканени всички кметове от съответната област, независимо от партийната им принадлежност." Това пише министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на писмото от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, получено в Министерския съвет.

 

„До момента на тези срещи винаги са присъствали кметовете от конкретната област, включително тези на ГЕРБ, като ще продължа да разчитам на конструктивния диалог с тях", подчертава премиерът.

 

Според министър-председателя Орешарски през изминалите месеци прави впечатление отсъствието на народните представители от ПГ на ГЕРБ, въпреки отправената към тях покана да участват в срещите. „Бих искал да напомня, че те са народни представители на всички граждани от дадения регион и би следвало да се включват в разговорите по актуалните проблеми и в търсенето на техните решения", пише премиерът.

 

„Вярвам, че ще обърнете внимание на народните представители от ПГ на ГЕРБ на този факт с оглед решаването на проблемите в различните региони, защото аз и ръководеното от мен правителство винаги сме залагали на диалогичността и прозрачността в управлението", обръща се министър-председателят към председателя на ГЕРБ.

 

Премиерът Орешарски изтъква, че неслучайно за първи път бе създадена и отделна публична инвестиционна програма, която да насърчи равномерното развитие на регионите и решаването на ключови за тях въпроси чрез реализацията на важни за съответната област инвестиционни проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай