Неделя,

Орешарски назначи още петима зам.-министри

От: Failed to load user -
Орешарски назначи още петима зам.-министри
A
A
A

София. Премиерът Пламен Орешарски назначи още петима зам.-министри, съобщи правителствената информационна служба.

Това са Людмила Елкова – заместник-министър на финансите, Добромир Симидчиев – заместник-министър на регионалното развитие, Иван Иванов – заместник-министър на вътрешните работи, Петър Киров – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Атанаска Тенева – заместник-министър на образованието и науката.

Людмила Елкова е родена на 22.03.1973 г. Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция „Данъчна политика". След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12.02.1974 г. Завършил е УНСС със специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ „Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех" ЕООД в Шумен.

Петър Володиев Киров е роден на 21.11.1977 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски". Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева е родена на 14.01.1958 г. Магистър по математика е от ПУ „Паисий Хилендарски". Има докторантура по философия от Руската академия по управление – Москва, и е придобила квалификация за учител по философия от СУ „Св. Климент Охридски". В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички