Опълчение! ГЕРБ не дава Делян Добрев на Гешев

Извънреден брифинг на Борисовата партия

Опълчение в ГЕРБ в защита на Делян Добрев.Няма да позволим сваляне на имунитета на народен представител. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на извънреден брифинг на партията. Повод е депозираното от Софийска градска прокуратура до Иван Гешев искане за сваляне на имунитета на Добрев по повод разследване от 2016 г.

ВИЖ ОЩЕ: Примката се затяга. Борисов на разпит

Това не бива да се позволява още повече, когато става дума за измислени казуси, каза Митов. И допълни, че докато не се приеме правосъдната реформа ГЕРБ няма да позволи да се сваля имунитета на депутат, защото утре "може да е Асен".

ВИЖ ОЩЕ: Искат имунитета на Делян Добрев, защо

"От 30 години вече прокуратурата е обвинявана, че държи определени дела на трупчета, казано на жаргон, за да ползва въпросните дела в момент, в който се взимат тежки политически решения, за да влияе върху решенията на политици", каза Даниел Митов.

Все още няма внесено искане в парламента за сваляне на моя имунитет, каза самият Добрев. Защо, ако това се случи, представлява репресии. През 2013 г. ни тормозиха и мен, и Ивайло Московски, заяви Добрев.

9 години  ми държаха на трупчета обвинителния акт. Бях вечният обвиняем, възмути се енергийният експерт на ГЕРБ.

ГЕРБ няма да подкрепи свалянето на нито един депутатски имунитет в момент, в който се прави тежка съдебна реформа. Това обяви ръководството на парламентарната група на партията на извънреден брифинг, след като по-рано днес се разбра, че Софийската градска прокуратура е изпратила предложение до главния прокурор да бъде продължено наказателното преследване срещу бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов в периода от 2012 до 2013 г. Делян Добрев, което на практика означава сваляне на депутатския му имунитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай