Опасност за БСП! Мрачна прогноза

Говори Петър Мутафчиев

Опасност за БСП! Мрачна прогноза | StandartNews.com

Членът на Националния Съвет на Столетницата Петър Мутафчиев коментира пред Bulgaria ON AIR дали е имало изненади в листите на БСП и какви са очакванията от развитието на изборите на 2 април.

"Имаше някои промени, които бяха наложени в Националния съвет, различни от тези в областните съвети, най-вече по отношение на водачи, хора, които бяха на по-задни места. Мисля, че този последен формален акт на листите приключи. Дано БСП и всички ние да сме успели да съставим листи, в които хората ще припознаят свои защитници и да успеем да превъзмогнем за краткото време конфликтите в партията", заяви Петър Мутафчиев.

По неговите думи предстоящите избори ще бъдат трудни за БСП: "Всеки един конфликт е сериозен, когато се отнася за отношение вътре в партията и когато този конфликт влияе върху голяма част от партийните членове. Да се надяваме на тези избори партийните организации ще бъдат обединени, за да съумеем да дадем всичко от себе си, за да се подобри резултатът на БСП."

Според него ръководството не е успяло да превъзмогне всичките тези конфликти, за да мобилизира хората за добри избори. "Първата причина, че удължихме Конгреса чак до февруари месец, две седмици преди приключване на въпроса с листи. Много по-рано трябваше да е направен този Конгрес. По-рано трябваше да направи нашата равносметка", категоричен е Мутафчиев.

"Ръководството на БСП трябваше да разбере, че за да подобрим резултата и да избягаме от това позорно трето място на което сме, е необходимо обединение на левите сили. Не само като политически формации, но и с всички леви хора, да привлечем левите интелектуалци. 16 години сме в ЕС и България продължава да крета с корупционни практики и какво ли още не. Ако тази консолидация се беше създала много по-рано, щеше да ни е по-лесно", допълни още Мутафчиев.

Според него има опасност БСП да намали резултата си. "Не знам коя ще е партията, която ще ни измести, не мога да кажа. Но имаме и от лявото пространство друг субект. Ръководството на БСП трябваше да бъде инициатора", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай