Огромна закана! Ас на ГЕРБ даде тежко послание

Какво каза Костадин Ангелов за мандата и новите избори

Огромна закана! Ас на ГЕРБ даде тежко послание | StandartNews.com

Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Български възход". Против бяха БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане". 

Днес се  роди една нова коалиция - на изборите. Това заяви пред БНР проф. Костадин  Ангелов от ГЕРБ.

Приоритетите, които Габровски посочи, са на всички политически партии, но се оказа, че от парламентарната трибуна се говори предизборно, каза той.

„ПП, БСП, „Възраждане“ и ДБ говореха на избирателите си. Не ги вълнуват проблеми на българските граждани“.

Дали сме пълна свобода на министър -председателя да си подбере експертите, посочи Ангелов..

При третия мандат ГЕРБ иска да види какво правителство ще се предложи и какви ще са неговите приоритети, посочи Ангелов. Той не изключи възможността за подкрепа на правителство с мандат на ДБ.

„Ако ДБ получи трети мандат, трябва да отговорят с нас и да ни посочат приоритетите си. Лесно е де се крещи по площадите и да се пишат статуси във ФБ. Трудно е да се пишат закони“.

Ако се стигне до нови избори, пак ще ги спечелим и ще сме първа политическа сила, убеден е Ангелов.

„Качваме резултат, защото хората се убеждават, че ГЕРБ са единствената отговорна партия. Всички останали са за площадна демокрация. Държавата не се управлява през ФБ. Моделът Борисов е този, който реши финансова криза, бежанската криза и ковид кризата. Моделът Б. е устойчивост и отговорност, както и развитие в ероатлантическа посока“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай