Огромен проблем в Асеновград! Възраждане бие аларма

Нужен градоначалник с ясна визия, категоричен е Димитър Тюрев

Огромен проблем в Асеновград! Възраждане бие аларма | StandartNews.com

Димитър Гюрев от “Възраждане” : Един от основните проблеми на Асеновград е презастрояването 

Един от основните проблеми на Асеновград, решаването на който ще бъде моя основна кауза, е презастрояването на града и вътрешността му. Това заяви на среща с хората от града кандидатът за кмет от “Възраждане” Димитър Гюрев. 

Само за последните 10-12 години в десетки зелени площи и междублокови пространства изникнаха жилищни сгради. В следствие на това се влошава качеството на живот в градската среда. Отнема се възможността на тези места да бъдат изградени детски площадки, където децата да могат спокойно да играят. Нараства броят на автомобилите, задълбочава се проблемът с наличието на паркоместа. Електропреносната и водопреносната мрежа не издържат, защото достигат  пълния си капацитет, подчерта Гюрев.

Решението на този проблем е в навременна актуализация на Общия устройствен план, както и на подробните устройствени планове, промяна на наредбата за отстояние между сградите, която позволява да се строят сгради в междублоковите пространства, каза кандидат-кметът от "Възраждане".

Това предполага разширяване на града по периферията, което в момента не се прави, но паралелно с това се презастроява вътрешността му. 

За добро управление на община Асеновград е нужен градоначалник, който има ясна визия и стратегия за развитието на общината, областта и дори региона, и чиито действия са подчинени единствено в интерес на гражданите на Асеновград, категоричен бе Димитър Гюрев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай