Обсъждат в петък декларацията с приоритетите на ПП

Документът ще бъде втора точка в дневния ред на народното събрание за 6 януари

Обсъждат в петък декларацията с приоритетите на ПП | StandartNews.com

Народните представители ще обсъдят като втора точка в петък проекта на декларация, предложен от "Продължаваме Промяната", за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане. Това реши парламентът в началото на днешното заседание с приемането на програмата за седмицата.

Преди това в петък, от 9:00 часа, е предвиден блицконтрол, а след обсъждането на проекта на декларация - редовен парламентарен контрол.

Проектът на декларация за приоритетните национални цели е внесен от "Продължаваме Промяната" (ПП) на 3 януари т.г. Вчера след като президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидат-премиера на ПП акад. Николай Денков, от "Продължаваме Промяната предложиха всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели.

От ПП поканиха останалите шест парламентарно представени сили на среща, на която се отзоваха "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход". От БСП заявиха, че няма да подкрепят предложения проект на декларация с приоритети, но потвърдиха готовността си да водят конструктивен диалог, който би могъл да доведе до избирането на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. От "Български възход" също изразиха резерви по отношение на част от текстовете в документа, а от "Демократична България" декларираха, че нагласата им е да го подкрепят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай