Обрат! Манол Пейков с голяма изненада за Пловдив

Съобщи кандидатът за кметските избори

Обрат! Манол Пейков с голяма изненада за Пловдив | StandartNews.com

Голяма изненада на Пловдив поднесе местният депутат от ПП-ДБ Манол Пейков. Той обяви, че няма да се кандидатира за кмет. Месеци наред под тепетата се говореше, че именно той ще играе за стола на Здравко Димитров. Депутатите от ПП-ДБ не отричаха информацията.

Сега самият Пейков съобщи, че кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ ще бъде проф. Ивайло Старибратов.

"Важно е да си дадете сметка, че – макар отстрани да изглеждаме като (почти) монолитна политическа сила – ПП-ДБ е сложна коалиция, състояща се от четири големи и две малки партии. Обединява ни общата ни цел да превърнем България в по-добро и по-справедливо място за живот. Преговорите с нашите коалиционни партньори за това кои кандидати да издигнем на местните избори бяха дълги, тежки и напоителни. Това беше една напълно естествена (и здравословна, бих казал) борба на визии, на гледни точки, на характери, на амбиции (да, амбицията определено може да бъде и нещо полезно за един политик – особено когато е посветена на общото благо)", пише Пейков в своя публикация в социалните мрежи.

Той подчертава, че неговата формация "Да, България" твърдо е подкрепяла кандидатурата му до последно.

"Уви, не успяхме да убедим колегите си от коалицията (някои от които ме познават малко едностранчиво – преди всичко в светлината на парламентарното ми "биткаджийство"), че към настоящия момент именно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив", казва Пейков.

От друга страна депутатът описва колегата си проф. Старибратов като "човек с добра репутация и солидна биография, чиято удивителна семейна история е свързана с Пловдив от повече от две столетия".

Пейков коментира още:

"Не зная дали проф. Старибратов има по-добри шансове от мен да стигне до балотаж и да спечели кметското място. ... В новия си коалиционен формат, ПП-ДБ има напълно реален шанс да вкара в новия общински съвет от три до четири пъти повече съветници (между 12 и 16 души). Което наистина би могло да промени играта на пловдивски терен – и да врътне кранчето на огромна част от отявлените корупционни течове, характерни за настоящото управление", пише още Пейков.

Проф. Ивайло Старибратов е математик с 11 години стаж като учител и още 13 години като директор на Математическата гимназия в Пловдив. Той е потомък на известната пловдивска фамилия от 1811 година насам.

"Подкрепям безрезервно кандидатурата на проф. Старибратов за кмет на Пловдив. Призовавам ви с вяра и ентусиазъм да подкрепите листата за Общински съветници на ПП-ДБ на местните избори, водена от прекрасната и всеотдайна Веселина Александрова", казва още Пейков в публикацията си. Той ще се включи в листата на ПП-ДБ на "знаковото" последно 51-во място, "за да потвърдя и на практика своята подкрепа".

Ако бъде избран за общински съветник, Пейков вече е направил своя избор:

"Дори и да получа достатъчно преференции, за да разместя листата, на този етап възнамерявам да остана в Парламента, насочвайки усилията си през оставащото (бог знае колко дълго) време в обмисляне, подготовка и внасяне на Закон за Пловдив – който веднъж завинаги да реши проблема с тежките и отколешни административни разделения, разсичащи града ни като самурайски меч и пречещи на развитието му".

Той посочва още, че ще дари 5000 лева за кампанията на ПП-ДБ в Пловдив, защото тя "има отявлена нужда от тях" и защото "думите на един човек винаги звучат по-убедително, когато са подкрепени и с финансови аргументи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай