Понеделник,

Обновяват изцяло жп гарата в Пазарджик

От: Администратор -
2742
Обновяват изцяло жп гарата в Пазарджик
A
A
A

Пазарджик. ЖП гарата в Пазарджик ще бъде изцяло обновена. Ремонтните дейности ще започнат до десет дни. Това каза транспортният министър Данаил Папазов, който бе на посещение в областния град.

Забавянето на ремонта на гарата е заради обжалването на конкурса за фирма-изпълнител на проекта, обясни Папазов. Към момента няма пречка да бъде даден старт на ремонтните работи, защото жалбата е оттеглена, допълни той.

Близо 3,5 млн. лв. е стойността на проекта за цялостното обновяване на гарата. Част от парите са от програма за преустройство и модернизиране на няколко жп гари в страната- в Пазарджик, София и Бургас.

ЖП гарата в Пазарджик е само част от обиколката на министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията по високоскоростните отсечки в страната. Заедно с него е и заместника му Петър Киров, за да инспектира железопътни инфраструктурни участъци в Пазарджик.

„На 6 септември ще има много голяма среща с министрите на транспорта в Турция и там ще продължим разговорите с турската страна по проблемите с таксите на превозвачите", каза министърът. "С таксите, които се въвеждат от турска страна, няма проблем за превозвачите. Специално с този документ, трябва да се спре истерията. По този проблем няма вече какво да се говори. Всички неправителствени организации от транспортния бранш бяха запознати с това писмо, което пристигна от турската страна, и турското посолство също така ни помоли да спрем да коментираме този въпрос", добави още той. Той за сега не засяга българската страна", каза Папазов.

На въпрос на журналисти има ли проблеми при въвеждането на цифровизацията, министърът отговори, че за момента няма и всичко тече нормално. „Първата седмица от раздаването на декодерите за цифровизация около 10 000 души бяха получили декодери в регионите по първия Лот, а към момента са около 20 000 души", каза Папазов и уточни, че от днес е започнало раздаването на декодерите от втория търг.

Утре транспортният министър ще посети жп гара Свиленград,. Там той ще направи първа копка по Позиция 2 на проекта „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай - Свиленград".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички