Обещават Калафат да стане видински квартал

Обещават Калафат да стане видински квартал | StandartNews.com

Битката за Видин изглежда приключила дни след започването и. Районът с около 80 000 избиратели трябва да изпрати четирима депутати в 42-рото народно събрание. Кандидатите са 154 от 31 партии. Първите две места са предварително запазени от двете най-големи партии - БСП и ГЕРБ. И двете имат твърди електорати за по един депутат, но се надяват да вземат и още един мандат. Цялата борба е за четвъртото място.

Въпреки това 34 партии влязоха в политическа битка. Стратегията е еднаква. Всички обаче обещават светло бъдеще за Северозапада. Ако поеме управлението, БСП, чиято листа се води от Михаил Миков, ще открие агенция за Северозапада. Ще върне всички държавни служби - митница, инспекция по труда, "Напоителни системи", които бяха преместени в Монтана и Враца, обратно във Видин. Партията на Меглена Кунева пък ще назначи министър за Северозапада. Проблемите му са толкова големи, че само специално внимание чрез законодателство и административно уреждане може да ги отстранят. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща шосета, по които да дойдат инвеститори - рехабилитиран път от Дунав мост-2 до София, обновен път през Петрохан. Обеща индустриална зона със заводи за автомобили, в която да заработят 1200 души. Водачът на листата Владимир Тошев се зарече да направи филиал на Русенския университет.

Кандидат-депутати от по-малките партии освобождават бизнеса от данъци, плащат за заселване в отдалечените райони, удвояват субсидията на земеделските производители, откриват филиали на румънски вузове. Един дори видя отсрещния град Калафат като квартал на Видин. Румънците щели да ползват българската медицинска помощ и да замезват вечер с българска луканка.

В листите на партиите има семейство, две сестри, пастор от Америка, известен барман, бивши полицаи, митничари и дори губернатор. 19-годишен пък се състарил с 2 години, за да стане на 21 и да влезе в листите.

И всичко това само за едното депутатско място.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай