Обединени патриоти: Да загърбим егоизма

Ако партиите загърбят егоизма си, ще живеем в по-добра Българи, заяви Искрен Веселинов

Обединени патриоти: Да загърбим егоизма | StandartNews.com

Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор защо участвахме във властта.

С тези думи започна декларацията на „Обединени патриоти“ при откриване на последната сесия на Народното събрание, поставена от съпредседателя на ПГ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Напук на тенденцията, която се очертава, а именно – тези избори да минат под знака на езика на омразата, ние ще продължим да отстояваме принципите и идеите си, да търсим националното единство и да поставяме интересите на българската нация над всичко!

Веселинов е категоричен, че ако партиите загърбят егоизма си, всички ще живеем в една по-добра държава България. Той заяви, че е рушителната максимата, изповядвана от някои от политическите лидери „колкото по-зле, толкова по-добре.“

Ето и цялата декларация:

Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията продължава да бушува. Много скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато това можеше да донесе политическа полза.

Днес ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразяване и нормализиращата се работа на здравната система - от една страна, и мащабните мерки за подкрепа на бизнеса и потърпевшите от кризата - от друга. Ако се бяхме изкушили да поемем по лесния път, ако се бяхме поддали на уличния и медиен натиск и предали страната на политическия хаос, много вероятно България днес нямаше да има нито приет бюджет, нито избрано правителство – т.е. нито финансов ресурс, нито адекватна организация за справяне с пандемията.

Впрочем бюджет 2021 се оказа бюджетът на изпълнените предизборни ангажименти – продължихме тенденцията за увеличаване на доходите: минималната пенсия вече е 300 лв.; а трета поредна година бюджетът осигурява ръст на заплатите с 10%; за сферата на сигурността увеличението от началото на мандата е около 50%; а учителските заплати нараснаха двойно. Прокарахме семейното подоходно облагане и всяко българско дете ще усети държавната подкрепа.

Тоест, въпреки неистовия нагон за власт на определени личности и партии, останахме на поста си и свършихме това, за което бяхме избрани.

Ако има обаче истински тревожна тенденция за обществото ни, това е безумното разделение, политическият егоизъм и фактът, че мнозина от партийните лидери изповядват рушителната максима „колкото по-зле, толкова по-добре.“ Тревожна е и липсата на съзнание за нуждата от национално единство и консенсусни, общонационални приоритети. Заявявам го най-отговорно в навечерието на избори, които се очертава да минат под знака на омразата, очернянето и противопоставянето.

Напук на тази тенденция ние ще продължим да отстояваме принципите и идеите си, да търсим националното единство и да поставяме интересите на българската нация над всичко!

Ето и нашите приоритети в тази последна сесия за 44-ото НС:

  1. Наказателен кодекс.
    1. Криминализиране проповядването на радикален ислям;
    2. Разширяване пределите на неизбежната отбрана;
    3. Маловажната кражба.
  2. Закон за неплатежоспособност на физическите лица (частният фалит).
  3. ЗМДТ – облагане на крупната земеделска собственост.
  4. ЗЮЛНЦ – осветляване на финансирането отвън на НПО.
  5. Закона за радио и телевизия.
    1. Войната с фалшивите новини;
    2. Квота за българската музика в ефира на всички телевизии и радиостанции.
  6. Закона за защита правата и интересите на възрастните хора.
  7. Закон за българските лични документи – картата българин или облекчаване процедурите за визи на българи по произход.
  8. Закон за закрила на детето.
  9. Закон за доброволчеството, включително и доброволните отряди към МВР за опазване на обществения ред.

Наред с това искам ясно да заявя, че няма да допуснем съществена промяна на изборните правила в навечерието на парламентарния вот. Категорично сме против идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това е гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има и за фасада на тази поредна атака срещу Изборния кодекс се ползва Великобритания, но същността е Турция.

Ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 – т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300 хиляди. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси.

Не е чудно, че т.нар. ни „сънародници“ в Турция държат само на гласуването като „връзка с България“. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган. Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия – ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „подарък“ от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана – ДПС. Все едно ни е защо иска да си купи тяхното благоволение.

Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция – друго! Това е нашето послание към всички, които се заиграват с темата. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!

Ние, българските патриоти, винаги сме имали за пример нашите национални герои и тяхната саможертва. На днешния ден отбелязваме героичния подвиг на революционерката Мара Бунева, която през 1928 г. разстрелва сръбския прокурор Велимир Прелич, заради мъченията, които той е извършил над нейните братя студенти.

Нека всеки от нас да се замисли какво би пожертвал от себе си и ако всеки започне с неговия партиен и личен егоизъм, ще заживеем в една по-добра България!

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай