"Няма зли швейцарци с още по-зли лилави крави на границата"

"Няма зли швейцарци с още по-зли лилави крави на границата" | StandartNews.com

София. "Депутатите ще се откажат от мораториума. Никой не разчита на тези дето крещяха за мораториум за продажба на земите. Те знаят, че нищо няма да излезе", заяви пред БНТ лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

"Така им е удобно. Вместо да говорим кой притежава и как се стигна до руски инвестиционни фондове. Защо се продава "Доверие", защо не знаем състоянието на бежанската вълна. А България е трета след Германия и Швеция по количество бежанци. Това решение говори, че се готвят за избори", коментира Кунева.

Според нея основният проблем е, че 4 млн. декара земя пустеят. "Никой не мисли за малките собственици на земя, които не могат да я обработват. Българската земя не е ясно от кой се притежава. В инвестиционните фондове има руски граждани и от цял свят. Това мятане в парламента е еврограждани да не идват у нас. Бъдете сигурни, че няма швейцарци с лилави крави, които да искат земята ни, нито французи нито германци", аргументира тя.

"Няма зли швейцарци с още по-зли лилави крави, които чакат на границата да превземат БГ. Но има користни мотиви в мислите на депутатите ни", сподели час по-късно Кунева в Туитър.

Кунева твърди, че няма страна от ЕС, която да има повече от 7-годишен преходен период. Само Полша има 12-годишен, защото е съсед на Германия, която е икономически гигант. Тя направи аналог, че такъв проблем би бил в България към Турция. "Депутатите ще се откажат от мораториума. Ще обяснят колко е лош ЕС и ще се откажат. Това не е в интерес на България. Няма управление на земята. Питам Насърчителна банка дала ли е заем на земеделски производител? Защо не говорим за пустеещи земи. Турция няма право да купува българска земя, нито руснаците, нито китайците", обясни Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай