НС разглежда промени в Закона за офшорките

НС разглежда промени в Закона за офшорките | StandartNews.com

София. В Народното събрание днес ще бъде разгледан на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, станал популярен като Закона за офшорките. Законопроектът е общ, изготвен въз основата на приетите на първо гласуване два законопроекта, чиито вносители Георги Кадиев и група народни представители, Йордан Цонев.

В дневния ред на депутатите влизат и гласуването на Законопроекта за изменение на Закона за висшето образование и на Законопроект за изменение и допълнението на Закона за управление на отпадъците.

След като заседанието във връзка с актуализацията на държавния бюджет и този на Националната здравноосигурителна каса вчера се провали, днес следобед парламентарните комисии по здравеопазване и по финанси ще се съберат за второ съвместно заседание. По план предложението трябваше да бъде прието вчера и днес вече да се обсъжда в пленарната зала, но след като от Коалиция за България поискаха отсрочка, за да се запознаят по-подробно с разчетите, от ГЕРБ заявиха, че напускат залата. БСП настоява също и да се разделят текстовете за държавния и за здравния бюджет и да се гласуват отделно, вследствие на възражения срещу някои от положенията за общите държавни пари. Социалистите ще се съберат тази сутрин, за да обсъдят позицията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай