НС гледа промени в закона срещу прането на пари

Парламентът трябва да реши и дали да се предоставят допълнителни полицейски правомощия на армията

НС гледа промени в закона срещу прането на пари | StandartNews.com

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, с които отпада  задължението дружествата да внасят в ДАНС вътрешните си правила срещу прането на пари. Парламентът трябва да реши и дали да се предоставят допълнителни полицейски правомощия на армията.

Народните представители ще разискват възможността армията да може да оказва помощ на държавните органи в противодействието на заплахи с особено висока степен на обществена опасност за населението. Промените в закона за отбраната и въоръжените сили предвиждат още  при наличие на обективна невъзможност за осигуряване на безплатна храна и ободряващи напитки по време на занятия, учения, тренировки и лагери, на военнослужещите да се изплаща левовата им равностойност.

С измененията в закона за мерките срещу изпирането на пари дружествата, които трябва да изпратят за одобрение в ДАНС своите планове за обучение на служителите по разпознаване на съмнителни операции или сделки във връзка с прилагането на закона, ще имат 6-месечен срок от публикуването в сайта на ДАНС на националната оценка на риска, да идентифицират рисковете и да ги включат в своите правилници, без да са задължени да ги внасят в дирекцията „Финансово разузнаване“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай