Новоназначен зам.-министър отрече да е приемал

Новоназначен зам.-министър отрече да е приемал | StandartNews.com

София. Пламен Орешарски назначи днес двама зам.-министри на правосъдието и десет зам.-областни управители, съобщиха от правителствената пресслужба.

Междувременно, консулът във Франкфурт Иван Йорданов отрече пред в. Капитал да му е била предлагана позицията на зам.-министър на правосъдието, въпреки че днес официално от МС съобщиха, че той е назначен за такъв.

"Не съм давал съгласие. Към 5:30 българско време ми се обадиха от министерство на правосъдието да ми съобщят информацията. Казах им, че не съм давал съгласие да заемам тази длъжност".

Йорданов не се е чувал нито с премиера Пламен Орешарски, нито с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Разбрал от интернет за назначението си, а официалното му потвърждение дошло от обаждането от министерството, откъдето му съобщили, че има заповед на премиера.

"Предполагам, че става дума за техническа грешка. Не ми е представяно официално предложение и аз не съм приемал", каза Йорданов.

Той потвърди, че възнамерява да продължава да изпълнява длъжността си на консул във Франкфурт.

"Имаше неофициално запитване, което съм отклонил. Не съм давал съгласие", заяви по телефона Иван Йорданов, управляващ Консулството на България във Франкфурт.

Той изрази изненада, че името му се е появило и на сайта на Министерския съвет (МС) като назначен за зам.-министър. Уточни и, че "най-малкото има административна процедура" по отзоваването му като консул преди евентуално друго негово назначение да стане факт. Повтори и, че не е давал съгласие.

Засега няма опровержение за другия оповестен заместник-министър на Зинаида Златанова – Илия Ангелов, който според биографичната справка, публикувана в сайта на МС, е магистър по технология на машиностроенето и металорежещите машини във ВМЕИ – Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай