Ново условие към БСП за кабинет, ще ги подкрепи ли "Промяната"

Връчването на третия мандат на БСП е логично и е част от пътя, който трябва да извървим

Ново условие към БСП за кабинет, ще ги подкрепи ли "Промяната" | StandartNews.com

Ако БСП извадят алтернатива, с която ползите ще са повече от рисковете от нови избори, то "Продължаваме промяната" (ПП) със сигурност ще подкрепят третия мандат, заяви пред БНТ Александър Дунчев - депутат от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Връчването на третия мандат на БСП е логично и е част от пътя, който трябва да извървим, за да научим България да работи в коалиционни формати, каза още Дунчев.

Той смята, че сегашното Народно събрание е прогресивно, защото поне една трета от депутатите са наистина почтени и с визия как да извадят България от дъното на корупцията, но далеч недостатъчно за истинска промяна. Затова започнахме да правим промяната на парче", заяви той.

"Във всички партии има почтени хора, може би само за ДПС не съм сигурен. Ако тези хора успеем да убедим обществото, че наистина полагаме усилия за промяна, се надявам даже при предсрочни избори повече почтени хора да влязат в Народното събрание. Това е единственият шанс за България", коментира той.

Нямаме зависимост нито от партии, нито от посолства, заяви Дунчев и даде примери: "Днес отивам в Копривщица рамо до рамо с общинските съветници от БСП за да се борим с фирма, свързана с ГЕРБ. Заповядайте утре в Ихтиман, за да видите как рамо до рамо с общинския кмет от ГЕРБ се борим срещу фирма, свързана с ДПС. Преди две седмици се борехме срещу ново назначение на БСП в Ракитово, на мястото на директор на ДПС, който не допускаше никакви схеми, а новият допуска схеми. Единствената кауза, която ни води, е промяна."

Той призна, че не всички министри, излъчени от това Народно събрание са били почтени и посочи назначения в земеделското министерство: "Един от тях бе уволнен лично по мое искане от Кирил Петков - зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев, който бях обявил, че е лицето на задкулисието в горите и лова."

Трябва да вървим по европейския път на коалициите, заяви депутатът. По думите му в европейските коалиции се поставят ясни правила още в началото, нещо, което българското управление не е успяло. Подчерта обаче, че БСП са подкрепили много закони - за бюджета, закриването на спецсъдилищата и други.

"Включително колеги от БСП в Народното събрание казват: "Ние ще ви помогнем на вас, обаче ние ни помогнете на нас да се реформираме и да станем още по-европейска партия", коментира Дунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай